Főoldal
Középiskolásoknak
There are no translations available

A Pannon Egyetem Mérnöki Kara, az ország egyik legszínvonalasabb mérnökképző intézménye (HVG Felsőoktatási Rangsor 2011, összetett műszaki képzési rangsor 2. hely) elkötelezett a tehetséggondozás mellett. Ennek jegyében több éve, 2012 márciusától már regisztrált tehetségpontként az alábbi programokkal támogatjuk a műszaki és természettudományok iránt érdeklődő középiskolás diákokat:

  • Kutatási lehetőség
Kutatási lehetőséget biztosítunk 12-13. évfolyamos diákok részére (témavezetés, laborhasználat stb.). A 2012/13. tanévben hat témajavaslattal várjuk az érdeklődő középiskolásokat.
  • "Hívd meg a Mérnöki Kart az iskoládba!"
A program keretében a Mérnöki Kar professzorai, kutatói illetve PhD hallgatói egy tanóra keretében ismeretterjesztő előadást tartanak tudományterületük érdekes és új eredményeiről. Ez évben közel húsz érdekes témát ajánlunk a figyelmébe, kérjük válasszon az alábbi listából és hívja meg a Mérnöki Kart az iskolájába! 
2013 tavaszán már tizedik alkalommal kerül megrendezésre. Három kategóriában várjuk a diákok jelentkezését: saját kutatómunka bemutatása, feladatmegoldó verseny (fizika és/vagy kémia), junior mérnökverseny. A résztvevő diákoknak és felkészítő tanáraiknak ingyenes részvételt és térítésmentes szálláslehetőséget biztosítunk. A legjobb (I-III. helyezett, különdíjak) előadásokat, feladatmegoldó diákokat és kreatív csapatokat értékes könyvutalványokkal díjazzuk.
A hatnapos nyári tábor célja a középiskolás korosztály természettudományos és műszaki érdeklődésének felkeltése és ismereteinek bővítése. A színes és sokrétű, a diákok aktív részvételével zajló programok között kulturális és sportrendezvények is szerepelnek. A gyakorlati foglalkozásokat és bemutatókat PhD hallgatók tartják; a résztvevők érdekes tudományos ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak az egyetem neves professzoraitól.
A műszaki és természettudományok iránt érdeklődő vagy egyszerűen csak kiváncsi középiskolás osztályoknak, illetve csoportoknak lehetőséget bizosítunk, hogy végigjárják és néhány kísétletbe bekapcsolódva megismerjék a Mérnöki Kar tudományos műhelyeit. A látogatés során fény derül arra is, hogy mi a különbség a vegyész és a vegyészmérnök között; mit csinál egy anyagmérnök; mivel foglalkozik a biomérnök, a gépész- és mechatronikai mérnök; mi után kutat a környezetkutató és miért van szükség a környezetmérnökökre. 
A foglalkozások során önállóan vagy csoportmunkában, a középiskolai tananyaghoz kapcsolódó kísérleteket végzik el a tanulók. Nagy hangsúlyt kap a méréskiértékelés, jegyzőkönyvkészítés, így a szakkör jó felkészítést jelent, mind az érettségire, mind a műszaki és természettudományos szakokon való továbbtanuláshoz.
Kihasználva a szélessávú internet elterjedését, Magyarországon egyedülálló kezdeményezésként, nyílt távműködtetett demonstrációs laboratóriumot hoztunk létre, azzal a céllal, hogy az interaktivitást biztosító távműködtetett labor és szimulációs eszközök segítségével megismertethessük a karon megszülető kutatási eredményeket.
 
< Prev   Next >
 
  • Hun
  • Eng
Főoldal

Keresés

Bejelentkező űrlap


Lost Password?

Imprint

Dr. János Abonyi

deputy dean for education

and accreditation

This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

+36 88 624743

 

Balogh András

This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it