Főoldal
Szakképzési hozzájárulás
There are no translations available

2001. július 1-től hatályos az a jogszabály, (2001. évi LI. Törvény, IX.14), amely újraszabályozza a gazdálkodó szervezetek által fizetendő szakképzési hozzájárulás (béralap 1,5%-a) felhasználási módozatait. A vállalatok ebből a keretből képezhetik dolgozóikat, illetve támogathatják azokat az egyetemi gyakorlati képzéseket és oktatásokat, amelyek munkavállalóik képzése, és így vállalatuk emberi erőforrás stratégiája szempontjából fontosak. A szakképzési hozzájárulás 33%-ából (a béralap 0,5%-ából) a vállalatok munkavállalóik bizonyos képzéseit, oktatását finanszírozhatják.

A szakképzési hozzájárulás 37,5%-ából (a béralap 0,56%-ából) a vállalat Fejlesztési Támogatási Szerződés keretein belül, eszközátadással és pénzzel támogathatja az egyetemek gyakorlati képzéseit, fejlesztéseit.

A tanszéken végzett mérnökök számos ipari cégnél, elsősorban technológiai oldalról meghatározó szerepet játszanak a korszerű vegyész és folyamatmérnöki eszközök és módszerek valamint irányítástechnikai rendszerek, kiválasztásában és bevezetésében. Az egyetemen szerzett tapasztalataik alapvetően befolyásolják szakmai útjukat, döntéseiket. Mindezek jegyében szívesen fogadjuk a területen működő cégek támogatását, például szakképzési alapjuk terhére. Ezeket a támogatásokat elsősorban a mérnökképzés korszerű oktatástechnikai hátterének biztosítására, a gyakorlati képzést szolgáló laboratóriumi rendszerek fejlesztésére, megfelelő irányítási eszközökkel való felszerelésére és a képzési céljainknak megfelelő tanszéki informatikai infrastruktúra kialakítására fordítjuk.


Köszönjük az eddigi támogatásokat: 

Jogszabályok gyűjteménye

  • 2001. évi LI. törvény a szakképzési hozzájárulásról és a képzési rendszer fejlesztésének támogatásáról
  • 31/2001. (IX. 14.) 32/2001. (IX. 14. OM Redeletek a szakképzési hozzájárulásról és a képzési rendszer fejlesztésének támogatásáról szóló 2001. évi LI. törvény végrehajtásáról
 
 
  • Hun
  • Eng
Főoldal

Keresés

Bejelentkező űrlap


Lost Password?

Imprint

Dr. János Abonyi

deputy dean for education

and accreditation

This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

+36 88 624743

 

Balogh András

This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it