Elérhetőség Naptárunk
Főoldal arrow Szakképzési hozzájárulás
Szakképzési hozzájárulás

2001. július 1-től hatályos az a jogszabály, (2001. évi LI. Törvény, IX.14), amely újraszabályozza a gazdálkodó szervezetek által fizetendő szakképzési hozzájárulás (béralap 1,5%-a) felhasználási módozatait. A vállalatok ebből a keretből képezhetik dolgozóikat, illetve támogathatják azokat az egyetemi gyakorlati képzéseket és oktatásokat, amelyek munkavállalóik képzése, és így vállalatuk emberi erőforrás stratégiája szempontjából fontosak. A szakképzési hozzájárulás 33%-ából (a béralap 0,5%-ából) a vállalatok munkavállalóik bizonyos képzéseit, oktatását finanszírozhatják.

A szakképzési hozzájárulás 37,5%-ából (a béralap 0,56%-ából) a vállalat Fejlesztési Támogatási Szerződés keretein belül, eszközátadással és pénzzel támogathatja az egyetemek gyakorlati képzéseit, fejlesztéseit.

A tanszéken végzett mérnökök számos ipari cégnél, elsősorban technológiai oldalról meghatározó szerepet játszanak a korszerű vegyész és folyamatmérnöki eszközök és módszerek valamint irányítástechnikai rendszerek, kiválasztásában és bevezetésében. Az egyetemen szerzett tapasztalataik alapvetően befolyásolják szakmai útjukat, döntéseiket. Mindezek jegyében szívesen fogadjuk a területen működő cégek támogatását, például szakképzési alapjuk terhére. Ezeket a támogatásokat elsősorban a mérnökképzés korszerű oktatástechnikai hátterének biztosítására, a gyakorlati képzést szolgáló laboratóriumi rendszerek fejlesztésére, megfelelő irányítási eszközökkel való felszerelésére és a képzési céljainknak megfelelő tanszéki informatikai infrastruktúra kialakítására fordítjuk.


Köszönjük az eddigi támogatásokat: 

Jogszabályok gyűjteménye

  • 2001. évi LI. törvény a szakképzési hozzájárulásról és a képzési rendszer fejlesztésének támogatásáról
  • 31/2001. (IX. 14.) 32/2001. (IX. 14. OM Redeletek a szakképzési hozzájárulásról és a képzési rendszer fejlesztésének támogatásáról szóló 2001. évi LI. törvény végrehajtásáról
 
 
  • Hun
  • Eng
Főoldal
Felvételizőknek
Bemutatkozunk
Kutató Kar minősítés
Felsőoktatási Minőségi Díj
Képzéseink
Intézetek és Tanszékek
Tudományos műhelyek
Doktori Iskolák
Kari TDK
Hallgatóinknak
Oktatóinknak
Rendezvények
Tanulmányi rendszerek
Adatbázisok
Tehetséggondozás
Szakképzési hozzájárulás
Blog
Alapítványok

Keresés

Bejelentkező űrlap


Elfelejtette a jelszavát?