Főoldal
Kutató Kar minősítés
There are no translations available

A 2013-16 közötti minősítési időszakra vonatkozóan a Pannon Egyetem Mérnöki Kara "KUTATÓ KAR" minősítést kapott. A kormány kiemelt fontosságú területként kezeli a mérnökképzést, ennek ellenére mérnöki területen a dunántúli felsőoktatási intézmények közül kutató kar minősítést egyedül a Pannon Egyetem Mérnöki Kara kapta meg, ami azt tükrözi, hogy egyike az ország legjobb mérnökképző intézményeinek.
 
mk_foto_1.jpgA 4 éves időszakra megítélt cím és többlettámogatás a műszaki és természettudományos képzést és kutatást hivatott erősíteni. A Mérnöki Kar célja, hogy a pályázatban vállalt feladatok teljesítésével, mint a megfelelő szintű kutatási kapacitás megőrzése, a társadalom és a gazdaság kihívásaihoz igazodó, rugalmas kutatási szervezet kialakítása és fenntartása, a minőségi utánpótlás folyamatos biztosítása, és az infrastruktúra folyamatos fejlesztése, a most odaítélt minősítést 2016 után is kiérdemelje.
 
Legutóbb 2011-ben az egykori Nemzeti Erőforrás Minisztérium a Felsőoktatási Minőségi Díj arany fokozatával ismerte el a Mérnöki Kar kiválóságát. Ez az elismerés is azt mutatja, hogy nem csak a Kar tudományos teljesítménye, hanem képzési rendszere is kiváló. 2012 óta regionális tehetségpontként támogatja a műszaki és természettudományok iránt érdeklődő középiskolás diákokat. A folyamatos és tudatos építkező munkának köszönhetően a kar iránti érdeklődés évről évre növekszik, melyet természetesen az államilag támogatott felvételi keretszámok is követnek: a 2013/14-es tanévre 419 műszaki és 88 természettudományos képzési helyre tudunk hallgatókat felvenni.

 * * *

Kutató kar minősítést kapott még a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara, a Szent István Egyetem Mezőgazdasági és Környezettudományi Kara és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kara.
Kutatóegyetemi minősítéssel legfeljebb hat egyetem, önálló kutató kari minősítéssel legfeljebb további hat kar rendelkezhet egyidejűleg egy minősítési időszakban. A 2013-as költségvetés 10 milliárd forintot különített el az intézményi kiválóság támogatására.

 
Bővebben...
 
 
  • Hun
  • Eng
Főoldal

Keresés

Bejelentkező űrlap


Lost Password?

Imprint

Dr. János Abonyi

deputy dean for education

and accreditation

This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

+36 88 624743

 

Balogh András

This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it