Elérhetőség Naptárunk
Főoldal arrow Kutató Kar minősítés
Kutató Kar minősítés
A 2013-16 közötti minősítési időszakra vonatkozóan a Pannon Egyetem Mérnöki Kara "KUTATÓ KAR" minősítést kapott. A kormány kiemelt fontosságú területként kezeli a mérnökképzést, ennek ellenére mérnöki területen a dunántúli felsőoktatási intézmények közül kutató kar minősítést egyedül a Pannon Egyetem Mérnöki Kara kapta meg, ami azt tükrözi, hogy egyike az ország legjobb mérnökképző intézményeinek.
 
mk_foto_1.jpgA 4 éves időszakra megítélt cím és többlettámogatás a műszaki és természettudományos képzést és kutatást hivatott erősíteni. A Mérnöki Kar célja, hogy a pályázatban vállalt feladatok teljesítésével, mint a megfelelő szintű kutatási kapacitás megőrzése, a társadalom és a gazdaság kihívásaihoz igazodó, rugalmas kutatási szervezet kialakítása és fenntartása, a minőségi utánpótlás folyamatos biztosítása, és az infrastruktúra folyamatos fejlesztése, a most odaítélt minősítést 2016 után is kiérdemelje.
 
Legutóbb 2011-ben az egykori Nemzeti Erőforrás Minisztérium a Felsőoktatási Minőségi Díj arany fokozatával ismerte el a Mérnöki Kar kiválóságát. Ez az elismerés is azt mutatja, hogy nem csak a Kar tudományos teljesítménye, hanem képzési rendszere is kiváló. 2012 óta regionális tehetségpontként támogatja a műszaki és természettudományok iránt érdeklődő középiskolás diákokat. A folyamatos és tudatos építkező munkának köszönhetően a kar iránti érdeklődés évről évre növekszik, melyet természetesen az államilag támogatott felvételi keretszámok is követnek: a 2013/14-es tanévre 419 műszaki és 88 természettudományos képzési helyre tudunk hallgatókat felvenni.

 * * *

Kutató kar minősítést kapott még a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara, a Szent István Egyetem Mezőgazdasági és Környezettudományi Kara és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kara.
Kutatóegyetemi minősítéssel legfeljebb hat egyetem, önálló kutató kari minősítéssel legfeljebb további hat kar rendelkezhet egyidejűleg egy minősítési időszakban. A 2013-as költségvetés 10 milliárd forintot különített el az intézményi kiválóság támogatására.

 
Bővebben...
 
 
  • Hun
  • Eng
Főoldal
Felvételizőknek
Bemutatkozunk
Kutató Kar minősítés
Felsőoktatási Minőségi Díj
Képzéseink
Intézetek és Tanszékek
Tudományos műhelyek
Doktori Iskolák
Kari TDK
Hallgatóinknak
Oktatóinknak
Rendezvények
Tanulmányi rendszerek
Adatbázisok
Tehetséggondozás
Szakképzési hozzájárulás
Blog
Alapítványok

Keresés

Bejelentkező űrlap


Elfelejtette a jelszavát?